JOCUL STRÂMBĂTURILOR

JOCUL STRÂMBĂTURILOR

Joc logopedie


  • Cod produs:JSTR
  • Disponibilitate: 6
  • Pret:65,00RON


Domino Memo Game

JOCUL STRÂMBĂTURILOR : un joc care face ca ședința de logopedie să devină un moment de distracție.  Cuprinde 2 jocuri diferite; memo game și domino, prin intermediul cărora copiii învață:

- să imite mișcări necesare în gimnastica aparatului fono-articulator

- să potrivească imagini la fel

- noțiunea de fată/băiat

- să respire corect

- să își aștepte rândul

- își dezvoltă limbajul și vocabularul

Reguli de joc

1. Memo - este nevoie de 2 jucători. Se vor prezenta imaginile de pe cartonașe, dupa care se vor așeza cu fața în jos, pe masa de lucru. Pe rând, fiecare jucător va întoarce câte 2 cartonașe. În momentul în care cineva găsește o pereche, va realiza exercițiul din imagine. Va câștiga jucătorul care găsește cele mai multe perechi.

2. Domino- Se poate juca în 2-3 jucători. Jocul are 28 piese. Cărțile de joc se întorc pe spate și se pun grămadă. Fiecare jucător primește 3 cărți. În cazul copiilor mai mici. puteți juca cu cărțile cu fața în sus ca să îi puteți ajuta. Pe masă se așează, cu fața în sus,o carte aleasă la întâmplare, din teancul de cărți rămase pe masă. Pe rând, jucătorii trebuie să așeze pe masă o carte care sa completeze șirul potrivindu-se fie cu imaginea din dreapta, fie cu imaginea din stânga. În cazul în care nu se potrivește nici o carte din mână, jucătorul ia o carte din teanc. Câștigătorul este cel care termină primul cărțile din mână. În funcție de vârsta copilului și dezvoltarea limbajului, atunci când așează cartea în șir el poate să

- facă doar mișcările copiilor din imagini

- să spună ce vede în imagine și să facă mișcările

Dimensiuni cartonașe:

- Memo 10.7x10,7 cm

- Domino- 11x 5,5 cm

Realizate din carton gros

Autor: logoped Irina Andreea Bădeanca


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
   Rău           Bun