Z-vibe – ajutorul tău de nădejde

Z-Vibe este un dispozitiv ușor, cu un design inovativ, având mâner de plastic calitativ cu textură anti-alunecare. Mânerul poate fi folosit pentru a peria obrajii, mâinile sau palmele sau pentru un input senzorial adițional.

Mânerul vine împreună cu capătul Probe iar în partea opusă are un comutator pentru oprire-pornire. Pentru a-l porni- opri este nevoie să rotiți delicat mânerul în dreapta până când începe să vibreze și în stânga până când se oprește.  Capătul Probe se poate folosi pentru evaluare oral-motorie.

Design-ul versatile al produsului îi permite atașarea a peste 35 de produse de dimensiuni, durabilitate și texturi diferite: lingurițe, periuțe sau creioane. Mânerului Z-Vibe I se pot schimba capetele în funcție de obiectivul propus.

  • Fabricat in USA
  • Nu conține plumb, ftalați, PVC, BPA sau latex
  • Bateriile sunt incluse (Z-Vibe se utilizează împreună cu o baterie special construită pentru acest instrument și nu se poate achiziționa din magazinele clasice. Pentru a cumpăra baterii accesați link-ul https://ajutamasacresc.ro/instrumente-logopedice/z-vibe-battery-accesorii-baterie
  • Măsoară aproximativ 16,5 cm și mai puțin de 2,5 cm în diametru
  • Este recomandat persoanelor de toate vârstele, indiferent de abilități, sub supravegherea unui specialist
  • Este ușor de curățat, colorat și cu un design prietenos pentru copii.

Atenție: Z-Vibe nu este o jucărie, este un instrument terapeutic pentru uz profesional (sau părinți pregătiți de terapeuți. Conține părți mici (inclusive bateria) ce poate reprezenta un pericol de sufocare și este necesară supravegherea din partea unui adult pe tot timpul utilizării.

La ce foloseste

Utilizat pentru a furniza o varietate de experiențe senzoriale dar și indici tactili în interiorul cavității orale. Vibrația delicată oferă un nou nivel de stimulare senzorială pentru a crește focus-ul oral și pentru a atrage mai mult atenția către limbă, buze, obraji și mandibula. Vibrația poate avea efecte de calmare, relaxare și organizare.

Mulți dintre noi avem un stil de învățare fie vizual fie auditiv, dar când aceste două simțuri nu sunt suficiente, poți avea nevoie de direcționare fizică a elementelor de articulare pentru sunete specifice sau pentru abilitățile de hrănire. Z-Vibe de la The ARK este un instrument ideal ce te ajută să faci acest lucru. Terapeuții sau îngrijitorul format, pot utiliza instrumental pentru a furniza indici tactili  în interiorul cavității orale pentru a învăța: ridicarea limbii, închiderea buzelor, mestecatul rotative dar și alte abilități. De exemplu, folosiți Z-Vibe pentru a aplica o presiune gentilă pe proeminențele alveolare (în spatele dinților de sus). Apoi retrageți Z-Vibe-ul și cere-ți persoanei să atingă același loc cu vârful limbii. De asemenea, puteți să-I cereți persoanei să spună sunetul T-D-N-L.

În situația în care atingerea cu Z-Vibe a buzelor, limbii sau obrajilor nu este suficientă, porniți vibrațiile. Aceste vibrații furnizează un nou nivel de conștientizare tactilă pentru a ”trezi” gura și pentru a atrage mai mult atenția asupra unor mișcări specific ale obrajilor, buzelor, mandibulei și limbii.

Vă rugăm să rețineți ca nu este neapărat necesar ca o persoană să dobândească abilități de hrănire sau de articulare prin utilizarea vibrațiilor. Unor persoane pur și simplu nu le plac vibrațiile, și este în regulă! Chiar și fără vibrații, Z-Vibe poate furniza o gamă largă de stimulare senzorială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acasă
Cont
Coș
Caută